Slaščičarna Ramis SarajevoBooking.com

Slaščičarna Ramis v Sarajevu

Baklava v slaščičarni Ramis v Sarajevu

Pri Ramisu se radi pohvalijo, da je slaščičarna Ramis najstarejša slaščičarna v Sarajevu, kjer torte in bosanske sladice z veliko ljubeznijo in po tradicionalnih, skrivnih receptih, pečejo že od leta 1912. Čeprav na “najstarejša” in podobne pridevnike restavracij že zdavnaj ne nasedamo več, smo se v slaščičarno Ramis kljub temu usedli, predvsem zaradi tega, ker smo v njej opazili kopico domačinov. Nismo bili razočarani.

Poskusili smo espresso, baklavo in hurmašico (kos testa v obliki medaljna, natopljen s sladkornim sirupom). Kava je bila, kot se za Sarajevo spodobi, dobra, baklava in hurmašica pa sta nas naravnost navdušili. Baklava je bila sočna, napolnjena z veliko količino aromatičnih orehov, vendar ne presladka. Tudi hurmašica je bila sočna in zelo sladka, kar verjetno ne bi bilo po okusu tistih, ki ne marate zelo sladkih sladic. A za bosanske sladice so, tako kot za turške, pač značilne velike količine sladkornega sirupa. Ravno zaradi tega je dovolj pojesti zelo majhno sladico, katere sladkor, skupaj s kofeinom močne kave, zagotovi energijo za celodnevno potepanje po Sarajevu.

Lokacija: Sarači 1, Sarajevo. Odprto: 9:00-22:00.

Zemljevid Sarajeva

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”16″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”43.859407,18.428253{}coffee.png{}Slaščičarna Ramis Sarajevo” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Slaščičarna Ramis na zemljevidu Sarajeva