Slaščičarne in pekarne v Singapurju

Kitajska pekarna v kitajski četrti v Singapurju

Kitajska pekarna v kitajski četrti v Singapurju

Hoteli Singapur >>

Bengawan Solo

Bengawan Solo ponuja množico odličnih slaščic nyonya (nyonya kueh). Poskusite kueh lapis, ongol ubi, nagasari, ananasovo pito, kueh kosui in ondeh-ondeh. Za fotografije njihovih dobrot in seznam lokacij obiščite spletno mesto Bengawan Solo.

Bread Talk

Pogrešate kruh? Poskusite kakšno izmed azijskih različic kruhov, peciva in pic iz verige Bread Talk. Njihovi kruhki so tako dobri, da povzročajo odvisnost!

Lokacija: Večja nakupovalna središča, na primer Parco Bugis Junction, Paragon, Citylink Mall, Plaza Singapura in Wisma Atria. Za popoln seznam lokacij obiščite spletno mesto Bread Talk.

Delifrance

Tisti, ki se ne morete privaditi na azijske zajtrke, si lahko francoske bagete in hrustljave rogljičke privoščite v kakšni izmed restavracij Delifrance. V glavnem strežejo francoske jedi, ponujajo pa tudi rogljičke z lokalno marmelado kajo.

Lokacija: Večja nakupovalna središča. Seznam lokacij poiščite v spletnem mestu Delifrance.

Häagen Dazs

Häagen Dazs je sinonim za ene izmed najboljših sladoledov na planetu. Poskusite sladoled z oreščki makadamije ali z okusom manga.

Lokacija: Al fresco poleg hotela Hilton ob Orchard Road, kjer lahko hkrati uživate v opazovanju mimoidočih.

Slaščičarna hotela Intercontinental

Izdatna torta Royal Chocolate s hrustljavim lešnikovim testom v hotelu Intercontinental je torta, ki vam bo za vselej ostala v spominu.

Lokacija: stojnica s slaščicami pred mediteransko restavracijo Olive Tree v hotelu Intercontinental poleg nakupovalnega centra Parco Bugis Junction. Postaja MRT: Bugis.

Potong

Sladoled iz rdečega fižola potong je azijska različica sladoleda in je tako kot veliko ostalih azijskih slaščic pripravljen s kokosovim mlekom. Najboljša znamka potonga je King’s, za manj kot 1 SGD ga dobite v večini supermarketov.

Teck Kee Tang Lin Pau

Teck Kee Tang Lin Pau ali bolj ljubeče poimenovan po njegovem okrogloličnem ustanovitelju “debelušni pau” streže odlične tau sa pau – sladek nadev iz rdečega fižola, ovit v soparjen cmok – že od leta 1948. Pau se odlično prileže za zajtrk, malico ali po večerji, cene pa se gibljejo od pičlih 0,70 SGD naprej.

Lokacija: Stojnice najdete v B1 nakupovalnega centra CK Tang in B1 veleblagovnice Isetan Orchard Shaw House. Obe sta manj kot 5 minut hoda od postaje MRT Orchard. Ena izmed stojnic je tudi v supermarketu Cold Storage v nakupovalnem središču Centrepoint, 5 minut hoda od postaje MRT Somerset. Za informacije o ostalih lokacijah obiščite spletno stran Teck Kee Tang.