Stanovanja v Budimpešti: Broadway ApartmentsBooking.com

Stanovanje v Budimpešti: Broadway Apartments

Broadway Apartments Budimpešta

Stanovanja v zadnjem času postajajo priljubljena alternativa hotelom za nočitve v Budimpešti. Razlogov za njihovo priljubljenost je več: stanovanja ponujajo nekoliko več zasebnosti kot hoteli, v njih so običajno opremljene kuhinje, v katerih si lahko sami pripravite zajtrk, in nenazadnje je v njih tudi veliko več prostora kot v majhnih hotelskih sobah, kar je zelo všeč predvsem popotnikom, ki potujejo z otroci.

Ob zadnjem obisku Budimpešte (skupaj s triletnim otrokom) smo bivali v namestitvi Broadway Apartments in naša izbira se je izkazala za odlično.

Namestitev Broadway Apartments je na odlični lokaciji na ulici Ó (to je verjetno ulica z najkrajšim imenom na svetu) v središču Budimpešte, 100 m od državne opere in 500 m od bazilike sv. Štefana. Od trga Déak, kamor vas pripelje letališki avtobus, je oddaljena kakšnih 10 minut hoje. Pri iskanju namestitve Broadway Apartments bodite pozorni na hišne številke, saj je skrita za velikimi steklenimi vrati, ki so na prvi pogled videti kot vhod v poslovno stavbo. Če so vrata zaklenjena, pritisnite na zvonec, da vam jih odprejo.

Po prihodu v namestitev Broadway Apartments v Budimpešti smo na recepciji zelo hitro uredili papirologijo in čez nekaj minut smo že bili v tipičnem budimpeštanskem stanovanju v obnovljeni stari meščanski hiši. Kuhinja, dnevna soba in jedilnica so v istem prostoru, ki je naravnost ogromen. V stanovanju je bila seveda kopalnica s kopalno kadjo in prho ter ločena spalnica. Kuhinja je bila opremljena s krožniki, skodelicami, kozarci, jedilnim priborom, štedilnikom, pečico, kuhalnikom za vodo in mikrovalovno pečico. Na voljo smo imeli torej vse, kar smo potrebovali med kratkim bivanjem v Budimpešti.

Okna v spalnici in dnevni sobi so bila obrnjena na ulico Ó, zaradi česar nas je malo skrbel nočni hrup (posebej zaradi tega, ker smo bili v Budimpešti ob koncu tedna), vendar so bile noči presenetljivo tihe.

Zelo blizu namestitve Broadway Apartments je majhna trgovina Spar, v kateri smo se oskrbeli z osnovnimi sestavinami za zajtrk in jih shranili v priročnem hladilniku. Poleg tega smo si vsako jutro privoščili svež kruh in pecivo iz pekarne pri postaji podzemne železnice Arany János utca, ki je od stanovanja oddaljena le kakšnih pet minut hoje.

Kdor želi jesti zunaj, ima v okolici namestitve Broadway Apartments v Budimpešti številne opcije. Na ulici Hájos, ki je praktično pred namestitvijo, so številne kavarne in majhne restavracije in tudi bari, odprti pozno v noč.

Tudi s stališča dostopa do znamenitosti Budimpešte je namestitev Broadway Apartments na priročni lokaciji. Do opere, ulice Andrassy, bazilike sv. Štefana in tudi verižnega mosta se zlahka odpravite peš. Ostale znamenitosti so oddaljene le kratko vožnjo z metrojem ali avtobusom. Najbližja postaja metroja je pri operi na ulici Andrassy.

Nenazadnje, nakupovalni center Westend, je od namestitve Broadway Apartments v Budimpešti oddaljen le slabih 15 minut hoje.

Rezerviraj Broadway Apartments Budimpešta >>