Švedska restavracija Fika v SingapurjuBooking.com


Fika Singapur

Piščančji sendvič v švedski restavraciji Fika

Večkrat smo že omenili, da v Singapurju popotnikom, ki niso navajeni na azijsko hrano, ni potrebno skrbeti. Singapur je globalna prestolnica, v kateri cveti kulinarika z vsega sveta. Privoščite si lahko celo švedske mesne kroglice, ne da bi vam bilo za to treba hoditi v Ikeo (čeprav tudi slednja v Singapurju seveda obstaja, pa še gromozanska je).

Švedska restavracija oziroma bistro Fika trenutno stoji na dveh lokacijah v Singapurju: na Beach Road in v nakupovalnem središču Millenia Walk, ki je del kompleksa poslovnih stopnic ter luksuznih hotelov The Ritz Carlton Millenia Singapore in Conrad Centennial Singapore. Preizkusili smo restavracijo Millenia Walk v neposredni bližini hotela Conrad Centennial Singapore.

Meni v švedski restavraciji Fika je relativno dolg in vsebuje veliko izbiro blagih švedskih specialitet: od mesnih kroglic in piščanca do lososa, pečenega krompirja in testenin. Na izbiro so tudi številne sladice: od švedskih palačink do švedskih čokoladnih kroglic in sladoleda. Zanimiva je tudi izbira švedskih brezalkoholnih pijač, za katere po pravici povedano še nikoli nismo slišali, in jih postrežejo v pločevinkah, uvoženih direktno s Švedske. Alkohola v restavraciji Fika ne strežejo.

Poskusili smo topli sendvič z mesnimi kroglicami in topli sendvič s piščancem na žaru. Bogato obložena sendviča so postregli na polovici ciabatte. V sendviču z mesnimi kroglicami je bil tudi topljeni sir čedar in majoneza ter solata, postrežena kot priloga. V sendviču s piščancem je bila majoneza s sezamom, zelena solata, paradižnik in čebula. Oba sendviča sta bila zajetna in zelo nasitna, predvsem zaradi izdatne količine omak in sira.

Poleg sendvičev smo popili Champis in Nygardo: dve švedski gazirani pijači. Prvo naj bi po skrivnem receptu pripravljali že od leta 1918, druga pa je klasična švedska pijača z okusom maline.

V splošnem smo bili s hrano v švedski restavraciji Fika zadovoljni. Bila je sveža, okusna in dobro pripravljena. Osebno imamo sicer azijsko hrano rajši od švedske, tako da bomo v bodoče v Singapurju raje zavili v kakšno indijsko, malajsko, kitajsko ali japonsko restavracijo, a kot rečeno je švedska restavracija Fika idealen kraj za tiste, ki v Singapurju pogrešajo evropsko hrano.

Cene v švedski restavraciji Fika niso ravno ugodne: računajte na to, da boste zapravili najmanj 40 SGD (23 EUR) na osebo. Švedska hrana, švedske cene pač.

Zemljevid Singapurja

Švedska restavracija Fika na zemljevidu Singapurja. Naslov:  Beach Road št. 257 (blizu križišča z Arab Street) in #01-02, Millenia Walk (nasproti hotela Conrad Centennial Singapore)

[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”1.300441,103.859958{}restaurant.png{}Fika, 257 Beach Road|1.293107,103.858464{}restaurant.png{}Fika Millenia Walk” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Fotografije

Fotografije švedske restavracije Fika v Singapurju

[nggallery id=25]