The Empire Hotel Kowloon – Tsim Sha Tsui, HongkongBooking.com

The Empire Hotel Tsim Sha Tsui

V hotelu Empire v Hongkongu gostje v brezplačno uporabo prejmejo mobilni telefon

The Empire Hotel Kowloon je zelo priljubljen hotel s štirimi zvezdicami na idealni lokaciji v središču živahnega Kowloona. Od priljubljene nakupovalne ulice Nathan Road in postaje podzemne železnice Tsim Sha Tsui je oddaljen manj kot 10 minut hoje in manj kot 15 minut hoje od pristanišča trajektov Star Ferry ter Avenije zvezd. V okolici hotela je na desetine restavracij, trgovin, kavarn in tudi 24 ur na dan odprt supermarket.

The Empire Hotel Kowloon je preprosto dosegljiv z letališča Hongkong: z letališkim avtobusom A21 se odpeljite do postajališča št. 18 (cena: 33 HKD, vožnja traja približno 75 minut), ki je od hotela oddaljeno le tri minute hoje.

Najprej moramo opozoriti, da smo takoj po prihodu v hotel opazili, da je pred glavnim vhodom nekaj stopnic (morda pet ali šest), ki se jim ni mogoče izogniti. Hotelsko osebje sicer rado pomaga prenesti prtljago, a če tak dostop za vas iz osebnih razlogov ni ustrezen, vam hotela The Empire Hotel Kowloon ne priporočamo.

V hotel smo prispeli okoli 15. ure (prijava je možna od 14. ure) in ker naša soba še ni bila pripravljena, so nam brezplačno priskrbeli sobo višje kategorije v eni izmed klubskih etaž. Slednje so v višjih nadstropjih hotela, kar pomeni, da je iz sob lepši razgled, poleg tega pa je gostom na voljo tudi brezplačen mini bar, ki je založen z brezalkoholnimi pijačami, pivom in prigrizki.

Naša soba 2013 v 20. nadstropju je bila svetla, čista, lepo urejena in opremljena z vsem, kar bi pričakovali v hotelu s štirimi zvezdicami. Brezžični dostop do interneta je brezplačen in dobro deluje, v sobi je velika televizija, kuhalnik vode za pripravo kave in čaja, kopalna halja in copati. V kopalnici so osnovne toaletne potrebščine, čeprav so s slednjimi malo škrti: v dvoposteljni sobi je bila namreč samo ena zelo majhna steklenička gela za tuširanje in šampona.

Zelo zanimiva stvar v hotelu The Empire Hotel Kowloon, ki se je izkazala tudi za uporabno, pa je mobilni telefon, ki nas je čakal v sobi. Gostje hotela namreč med svojim bivanjem v njem v brezplačno uporabo dobijo mobilni telefon, ki omogoča brezplačne lokalne klice ter brezplačen prenos podatkov v Hongkongu prek omrežja 4G. To pomeni, da ste lahko med svojim bivanjem v Hongkongu stalno povezani s svetom, ne da bi vam bilo potrebno skrbeti glede višine telefonskega računa. V telefonu so nameščene vse uporabne aplikacije, med drugim Google Maps, kar pomeni, da se v Hongkongu zahvaljujoč temu telefonu ne boste nikoli izgubili. Ko se odpravite ven, ga vzemite s seboj in uporabljajte zemljevid z vgrajeno satelitsko navigacijo. In to še ni vse: s pomočjo telefona lahko v Hongkongu prihranite tudi kar nekaj denarja za vstopnine, nakupovanje in hrano. Vsak dan se v telefonu namreč pojavijo posebne ponudbe v obliki znižanih cen vstopnin za različne turistične znamenitosti in popustov v restavracijah ter trgovinah. Če se na primer odločite za nakup vstopnice po posebni znižani ceni za uporabnike telefona, plačate s kreditno kartico in v telefon se prenese poseben vavčer, ki ga nato unovčite na kraju samem. Pomembno je, da imate telefon vedno s seboj, saj lahko posebne ponudbe izkoristite le ob predložitvi v telefonu shranjenega vavčerja. Nam se ta ideja zdi odlična, saj se je telefon izkazal za zelo uporaben pripomoček, s katerim smo brezskrbno pohajkovali po Hongkongu in hkrati prihranili nekaj denarja.

Rezervacija hotela The Empire Hotel Kowloon – Tsim Sha Tsui >>