The Lebanese Bakery LondonBooking.com

Lebanese Bakery London

Lebanese Bakery London

The Lebanese Bakery London je mala libanonska pekarna v neposredni bližini Covent Gardna v Londonu, v kateri strežejo sveže pečen libanonski kruh (Manousheh) z raznimi nadevi. The Lebanese Bakery London je avtentična libanonska pekarna, saj so prvo odprli v Bejrutu, drugo pa v Londonu.

Obiskali smo jo v nedeljo malo po dvanajsti uri in prijazna gospodična nam je povedala, da trenutno žal ni na voljo proste mize in bomo morali počakati kakšnih petnajst minut. The Lebanese Bakery London je majhna restavracija z manj kot desetimi mizami in očitno zelo priljubljena. To je dober znak, zato smo z veseljem počakali.

Ko smo končno dobili mizo (medtem se je za nami nabrala še daljša vrsta lačnih gostov – čakalna doba se je hitro podaljšala kar na eno uro!), smo z veseljem naročili tri vrste libanonskega nadevanega kruha: Lahmeh Bi Ajin z granatnim jabolkom (mleta govedina in jagnjetina s čebulo in granatnim jabolkom), Awarma & Labneh (jagnjetina, jogurt iz kravjega mleka, libanonsko olivno olje) in Hummus & Beetroot (humus, pečena rdeča pesa, rukola, sveži timijan, pražene pinjole).

Kruh z jogurtom je bil pol manjši od ostalih dveh, vendar zaradi jogurta zelo nasiten, zato povsem zadostuje za majhen obrok za eno osebo. Ves kruh je pečen v krušni peči na kraju samem, zato je zelo svež, rahlo hrustljav in hkrati mehak ter nadvse okusen. Nadev z jagnjetino in granatnim jabolkom je zaradi granatnega jabolka precej kisel, kar po eni strani omili bogat okus mesa, po drugi strani pa bi si vseeno želeli okusiti malo več mesa in malo manj kisline. A po nekaj grižljajih se brbončice privadijo nenavadnemu okusu, tako da smo tudi ta kruh z veseljem zmazali do konca.

Po našem mnenju je The Lebanese Bakery London idealen kraj spoznavanje z avtentično libanonsko kulinariko. Nekateri nadevi kruha, ki ga sproti pečejo v krušni peči, so klasični in bodo zanesljivo ugajali tudi tistim, ki imate najraje tipično evropsko hrano. Drugi (na primer jagnjetina z granatnim jabolkom) so nekoliko bolj nenavadni in primerni za tiste, ki si želite poskusiti kaj bolj ekstravagantnega.

The Lebanese Bakery London je na idealni lokaciji v neposredni bližini Covent Gardna in če ste v Londonu kot turist, boste v tisti del mesta prav zagotovo zašli. In cena? Nadvse ugodna! Cene kruha se (odvisno od nadeva) gibljejo med 5,50 in 7,50 GBP.
The Lebanese Bakery London je torej idealen kraj za hiter, okusen prigrizek v Londonu, za katerega vam ne bo treba seči globoko v denarnico in hkrati boste spoznali nekaj avtentičnih okusov, pripeljanih naravnost iz Bejruta.

Lokacija: Drury House, Russel St., London WC2B 5HA

Odprto: ponedeljek-četrtek: 9:00-22:00, petek-nedelja 8:00-22:00