Tower Bridge London: pogled skozi stekleno ploščadBooking.com

Steklena razgledna ploščad

Steklena razgledna ploščad na mostu Tower Bridge v Londonu

V Londonu so pred kratkim odprli vrtoglavo turistično znamenitost: stekleno razgledno ploščad na dvižnem mostu Tower Bridge, s katere se razprostira čudovit pogled na London.

11 metrov dolga in 1,8 metra široka steklena razgledna ploščad na mostu Tower Bridge lebdi 42 metrov nad reko Temzo. Obiskovalci lahko hodijo po njej in s ptičje perspektive občudujejo promet, ki teče čez Tower Bridge. Z malo sreče in načrtovanja se da ploščad obiskati celo takrat, ko Tower Bridge dvignejo, da pod njim zaplujejo večje ladje. Načrtovani termini dviganja mostu so navedeni  v spletnem mestu Tower Bridge.

Steklena razgledna ploščad na mostu Tower Bridge je od aprila do septembra odprta od 10:00 do 17:30, od oktobra do marca pa od 9:30 do 17:00. Od 24. do 26. decembra je zaprta, 1. januarja pa jo odprejo ob 10:00.

Vstopnice lahko kupite na kraju samem, če jih rezervirate preko spletnega mesta Tower Bridge, pa so nekoliko cenejše. Študentje in otroci, stari od 5 do 15 let, imajo popust. Nižje cene veljajo tudi za družine z otroki. Vstopnina za otroke, mlajše od 5 let, je brezplačna.

Začetne težave

Le teden dni po odprtju steklene razgledne ploščadi so po britanskih medijih zaokrožile novice, da je ena od steklenih plošč počila, ker je nanjo padla steklenica piva. Upravnik mostu Tower Bridge se je takoj odzval s sporočilom, da obiskovalci niso bili ogroženi, saj je počila le ena od petih plasti stekla. Hkrati je zagotovil, da odslej obiskovalci na stekleno ploščad ne bodo smeli nositi steklenih predmetov. Ta neljubi dogodek ni bil najboljša popotnica za najnovejšo londonsko turistično znamenitost, a na zanimanje za obisk ploščadi ni vplival negativno, zato priporočamo vnaprejšnjo rezervacijo vstopnic prek spleta.