Transavia začenja z leti Ljubljana-AmsterdamBooking.com


Transavia Ljubljana-Amsterdam

Transavia Boeing 737-800. Foto: Russell Lee, CC BY 2.0, Link

Nizozemski nizkocenovni prevoznik Transavia bo 4. aprila 2017 začel z rednimi leti na relaciji Ljubljana-Amsterdam. Iz Ljubljane v Amsterdam in nazaj bo letel trikrat tedensko: vsak torek, četrtek in nedeljo. Vozovnice za relacijo Ljubljana-Amsterdam lahko rezervirate prek spletnega mesta prevoznika Transavia (http://www.transavia.com/). Z malo sreče in prilagodljivost lahko enosmerno vozovnico dobite že za 35 evrov.

O prevozniku Transavia

Transavia je nizozemski nizkocenovni letalski prevoznik v lasti nizozemske letalske družbe KLM. Je del mreže Air France-KLM, zato lahko potniki, če kupijo dražje vozovnice, za opravljene lete prejmejo tudi milje v programu zvestobe potnikov Flying Blue ali pa milje, ki jih že imajo, unovčijo za brezplačne vozovnice. Transavia ima 8 letal Boeing 737-700 in 30 letal Boeing 737-800. Prevoznik je specializiran za lete po Evropi, saj povezuje več kot 110 evropskih destinacij, leti pa tudi v Severno Afriko in Dubaj.

Organizacija Skytrax je letalskega prevoznika Transavia ocenila s tremi od petih zvezdic, torej ima isto oceno kot Adria Airways.

Vrste vozovnic Ljubljana-Amsterdam

Transavia ponuja tri vrste vozovnic, in sicer Basic, Plus in Max.

Vozovnice Basic so najcenejše in vključujejo en kos ročne prtljage, težak največ 10 kg. Za večjo prtljago, ki gre v prtljažnik letala, in rezervacijo sedeža je potrebno doplačilo. Sprememba leta stane 50 evrov plus razlika v ceni vozovnice, sprememba imena potnika pa prav tako stane 50 evrov.

Vozovnice Plus poleg ročne prtljage vključujejo tudi 20 kg oddane prtljage, potniki pa lahko rezervirajo standardni sedež na letalu. Sprememba leta je brezplačna do 14 dni pred datumom potovanja. Zaračunajo le razliko v ceni leta. Člani kluba zvestih potnikov Flying Blue prejmejo 250 milj za posamezni let.

Vozovnice Max so najdražje, vključujejo ročno prtljago in 30 kg oddane prtljage, brezplačno rezervacijo katerega koli sedeža in brezplačno spremembo leta najmanj 2 uri pred odhodom (zaračunajo le razliko v ceni leta). Tudi sprememba imena potnika je brezplačna, če jo opravite najmanj 2 uri pred odhodom leta. Člani kluba zvestih potnikov Flying Blue prejmejo 500 milj za posamezni let in potniki, ki imajo vozovnice Max, se tudi prvi vkrcajo na letalo.