Travelersbox: avtomati za menjavo kovancev na letališčih

Travelers Box

Travelers Box

Hoteli po svetu >>

Vsi popotniki se po obisku držav, v katere se verjetno nikoli ne bomo vrnili, srečamo z isto težavo: kaj storiti s preostalimi bankovci in kovanci v lokalni valuti? Bankovci običajno ne predstavljajo težave, saj jih lahko v menjalnicah pretvorimo v druge valute. Kovancev pa v menjalnicah ne sprejemajo, zato so trgovine na letališčih vedno polne popotnikov, ki se sprehajajo med policami in poskušajo najti artikel, katerega cena je čim bližje vsoti kovancev, ki jih držijo v roki.

Travelersbox zdaj ponuja rešitev te težave: na letališčih po svetu postavljajo kioske, v katerih lahko preostale kovance zamenjamo v elektronsko valuto, ki jo lahko potem uporabimo pri partnerskih podjetjih, vključno s spletnimi trgovinami, kavarnami in podobno.

Kioski so že nameščeni na letališčih v Turčiji (Ankara, Istanbul, Izmir), Gruziji (Tbilisi), Italiji (Milano), Filipinih (Manila), Izraelu (Tel Aviv), Kanadi (Toronto) in Japonski (Tokio), pred kratkim pa so menjalne avtomate namestili tudi na letališču v Singapurju.

Podjetje je trenutno usmerjeno predvsem v azijsko regijo, saj se tam popotniki srečujejo z množico različnih valut, vendar načrtujejo širitev tudi drugod po svetu.

Postopek menjave je preprost: na avtomatu izberete digitalno valuto, v katero želite zamenjati kovance, vnesete svoj e-poštni naslov, vstavite preostale kovance in po e-pošti v 48 urah prejmete navodila, kako lahko izkoristite pretvorjeno valuto.

Travelersbox zaračuna 7 % provizije za opravljeno storitev, kar se nam zdi veliko, vendar po drugi strani omogoča, da neporabljeni kovanci ne končajo pozabljeni v predalu vaše pisalne mize.