V zakulisju hotela Marina Bay Sands SingapurBooking.com


Marina Bay Sands

Marina Bay Sands Singapur

Hotel Marina Bay Sands v Singapurju je eden od najbolj slavnih hotelov v jugovzhodni Aziji. Gradnja hotela je stala vrtoglavih 7,5 milijard evrov. Trije stolpi hotela, v katerih je 55 nadstropij in 2561 sob, se dvigajo 200 metrov pod tropsko nebo Singapurja, na vrhu pa so povezani s futuristično ploščadjo, ki še najbolj spominja na vesoljsko ladjo. Na razgledni ploščadi, imenovani Skypark, so restavracije in bari, najbolj privlačen pa je tako imenovani “neskončni” bazen, ki daje vtis, kot da bi se voda z njegovega roba zlivala naravnost v globino. Bazen na razgledni ploščadi hotela Marina Bay Sands Singapur je najdaljši neskončni bazen na svetu. Dolg je kot trije olimpijski bazeni.

V hotelu je več kot 20 restavracij in sobe različne kakovosti: od standardnih, v katerih nočitev stane približno 270 evrov, do predsedniških apartmajev, za katere je treba odšteti vrtoglavih 12.000 evrov na noč.

Poleg hotela Marina Bay Sands Singapur je nakupovalni center, v katerem so trgovine najbolj zvenečih svetovnih blagovnih znamk, in ena od največjih igralnic v jugovzhodni Aziji.
V hotelu prenočuje približno milijon gostov na leto in večina je s storitvami, ki so jih deležni, izjemno zadovoljnih. Vendar, ste se že kraj vprašali, kaj je potrebno, da poslovanje tako razkošnega in gigantskega hotela gladko teče? Predstavljamo nekaj podatkov iz zakulisja hotela Marina Bay Sands Singapur.

Bazen

Bazen na vrhu treh stolpnic, visokih 200 metrov, je seveda spektakularen, vendar so se inženirji pri njegovem projektiranju znašli pred zelo težavno nalogo. Visoke stolpnice se namreč, predvsem v vetrovnem vremenu, lahko zibajo, kar pomeni, da se bazen nagiba. Že najmanjši odklon od vodoravnega položaja bi seveda lahko povzročil, da bi voda prek roba bazena zgrmela v globino, česar si nihče ne želi. Zato so zgradili izjemno izpopolnjen sistem, ki neprestano uravnava položaj bazena in vodo zadržuje v vodoravnem položaju.

Zaposleni

Hotel Marina Bay Sands Singapur zaposluje 9.500 delavcev, ki morajo biti vedno do potankosti urejeni, zato imajo v hotelu zalogo kar 160.000 uniform različnih dizajnov. Uniforme je treba seveda tudi neprestano čistiti in po potrebi prilagajati. V hotelu imajo zato sistem 18 tekočih trakov. Na vsakem visi 620 uniform in s pomočjo računalniškega sistema v vsakem trenutku vedo, kje je določena uniforma. Vendar to še ni dovolj za preprečitev kaosa, ki bi lahko nastal, ko 9.500 zaposlenih pride v službo in želi prevzeti uniforme. Zato so razvili poseben avtomatiziran sistem za prevzem uniform. Delavci se prijavijo s svojo kartico in tekoči trakovi poskrbijo, da pred okence avtomatsko dostavijo njihove uniforme.

Restavracije

V hotelu Marina Bay Sands Singapur je kar 60 restavracij, v katerih strežejo vrhunske specialitete z vsega sveta. Hrano v 33 kuhinjah pripravlja kar 400 kuharjev. Kuhinje so specializirane za določene jedi: na primer ribe, pecivo in celo čokolado. V restavracijah porabijo 500 kg moke in 300-500 kg riža na dan, če pa je na meniju na primer cvetača, jo potrebujejo kar 700 kg. Za zajtrk vsak dan spečejo med osem in deset tisoč kosov finega peciva.

Vzdrževanje sob

2561 sob v hotelu Marina Bay Sands Singapur vsako jutro preplavi vojska osebja, ki ne poskrbi samo za to, da so sobe do potankosti pospravljene, ampak tudi, da v njih vse naprave 100-odstotno delujejo ter da je pohištvo v popolnem stanju. Vsi pospravljavci sob imajo prenosne naprave, povezane v centralni sistem, prek katerega sporočajo napake in poškodbe, ki jih odkrijejo v sobah. Na primer, odrgnino na omari fotografirajo in fotografijo pošljejo v centralni sistem, na podlagi česar ustrezna ekipa ukrepa in poškodbo v najkrajšem možnem času odpravi.

Pranje posteljnine in brisač

V hotelu Marina Bay Sands Singapur vsak dan operejo 35.000 kosov posteljnine in 4.000 brisač za uporabo na bazenu. Tako obsežno pranje bi, če bi uporabljali klasične metode, povzročilo nedopustno obremenitev za okolje. Zato so razvili sistem, ki pri pranju prihrani kar 70 odstotkov vode.

Parkiranje avtomobilov

Mnogi gostje in obiskovalci hotela Marina Bay Sands Singapur ter igralnice se v hotel pripeljejo s svojimi luksuznimi avtomobili, ki jih je treba nekje parkirati. Vendar se sami seveda ne želijo ukvarjati z iskanjem parkirnega prostora. Avtomobile pred vhodom v hotel preprosto predajo hotelskim voznikom, ki poskrbijo za varno parkiranje. 120 hotelskih voznikov lahko parkira tudi do 200 avtomobilov na uro. Toliko avtomobilov v drugih hotelih parkirajo v enem dnevu. Zato je tudi na področju parkiranja v hotelu Marina Bay Sands Singapur potrebna izjemno uglašena koordinacija in pri tem so zelo uspešni. Ko gostje pred odhodom iz hotela zahtevajo svoje vozilo, jim ga pripeljejo v pičlih sedmih minutah.

Rezervacija hotela Marina Bay Sands Singapur >>