Vegetarijanska indijska restavracija Ananda Bhavan v SingapurjuBooking.com


Vegetarijanska restavracija

Indijska vegetarijanska restavracija Ananda Bhavan v Singapurju

Mala Indija (Little India) je ena od najbarvitejših etničnih četrti v Singapurju in pravi magnet za turiste, zato se je v njej pojavilo veliko število bogato okrašenih indijskih restavracij, pred katerimi delijo letake z meniji in poskušajo turiste prepričati, naj vstopijo. A resnici na ljubo je kakovost hrane v teh restavracijah za turiste podpovprečna in predvsem ne preveč avtentična.

Domačini raje zahajajo v manjše, preizkušene lokalne restavracije, ki se jim ni treba boriti za stranke, saj so vedno polne. Ena izmed njih je vegetarijanska indijska restavracija Ananda Bhavan.

Prvo restavracijo Ananda Bhavan so odprli že leta 1924, danes pa imajo v indijski četeri v Singapurju kar tri poslovalnice: eno na glavni arteriji indijske četrti Serangoon Road, drugo v pritličju stanovanjskega bloka za tržnico Tekka in tretjo na ulici Syed Alwi v bližini 24-ur odprtega nakupovalnega centra Mustafa.

V restavraciji Ananda Bhavan si ponavadi privoščim thosai: tanko hrustljavo palačinko iz črne leče in riža, ki jo postrežejo s tremi omakami (ena od njih je pikantna).

Hrano v restavraciji Ananda Bhavan je treba naročiti za pultom in nato poiskati prosto mizo. Nekateri turisti, ki zaidejo v to restavracijo, so presenečeni, ker ne dobijo jedilnega pribora. To je seveda normalno, saj gre za lokalno indijsko restavracijo, v kateri se je z rokami. Zato se kar pogumno odpravite do umivalnikov, kjer si pred obrokom obvezno umijte roke, in si privoščite indijske specialitete na pravi indijski način.

Hrana v restavraciji Ananda Bhavan v Singapurju je okusna, sveža in avtentična. Če na letališču v Singapurju le prestopate in imate dovolj časa, da opravite mejno kontrolo, lahko obiščete tudi poslovalnico restavracije Ananda Bhavan v terminalu 2 singapurskega letališča Changi.

Zemljevid Singapurja