VIDEO: Nočni bazar v četrti Geylang v SingapurjuBooking.com

Geylang Singapur

Nočni bazar v četrti Geylang v Singapurju

Nočni bazar v četrti Geylang v Singapurju je tradicionalna nočna tržnica s hrano, ki jo vsako leto organizirajo v času ramadana. V začetku je bila namenjena predvsem muslimanom, ki so se vsak večer po koncu posta odpravili na tržnico, da bi si privoščili praznične dobrote, a v zadnjih nekaj letih se je razvila v pravo turistično atrakcijo, zanimivo tako za lokalne prebivalce Singapurja kakor tudi za turiste.

Časi, v katerih so na bazarju prodajali predvsem malajske kulinarične specialitete, so že zdavnaj mimo. Letos so mnogi obiskovalci in novinarji ugotavljali, da je bazar v Geylangu postala prava azijska kulinarična Meka, kjer si lačni obiskovalci lahko privoščijo singapurske, tajske in korejske specialitete ter še mnogo drugega. Pojavil se je tudi trend “new age” hrane – od tako imenovanih psihedeličnih pijač do fluorescentno obarvanih jedi, s katerimi se najraje fotografira mlajša generacija in fotografije objavlja na Instagramu ter ostalih družabnih omrežjih. Na tržnici so začeli prodajati celo evropske specialitete – po eni strani zaradi turistov in po drugi zaradi mladih, ki se navdušujejo nad vsem, kar ni azijsko.

Obisk nočnega bazarja v četrti Geylang zato priporočamo vsem ljubiteljem svetovne kulinarike. Tam si lahko privoščite specialitete z vsega sveta, ki jih rokohitrski kuharski mojstrsko pripravljajo kar na stojnicah: od legendarnih malezijskih hamburgerjev Ramly do korejskega pikantnega ocvrtega piščanca, tajskega aromatičnega mrzlega čaja in mehiških buritosov. Cene hrane se vsako leto nekoliko povišajo, vendar so še vedno veliko nižje kot v singapurskih restavracijah in bazar je posebej privlačen zaradi tega, ker lahko poskusite vse na enem mestu.

Ko se primerno podprete, se ne pozabite sprehoditi po sosednjih ulicah, okrašenih s prazničnimi lučkami. Morda boste ugotovili, da vzdušje malo spominja na evropsko novo leto, s to razliko, da se namesto, da bi se greli s kuhanim vinom, hladite z ledenomrzlim čajem, a vam je kljub temu, da ste v kratkih hlačah, še vedno prijetno vroče.

Lokacija: okolica tržnice Geylang Seari, stavbe Joo Chiat in vzdolž Haig Road.

Hoteli v Singapurju >>

Video: Nočna tržnica v četrti Geylang v Singapurju