VIDEO: River Safari SingapurBooking.com


Rečni safari v Singapurju

River Safari Singapur

River Sarafi (rečni safari) je ena od najbolj priljubljenih turističnih znamenitosti v Singapurju. Obiskovalci se lahko na 12 hektarjih površine pobliže srečajo z rečnimi živalmi, ki plavajo v izredno lepo urejenih, dobro vidnih akvarijih. Poleg tega lahko obiščejo tudi simpatične pande, med vožnjo z čolnom ob singapurskem živalskem vrtu pa lahko občudujejo tudi žirafe in azijske slone.

Rečni safari je obiskovalcem prijazen: od začetka do konca se lahko preprosto sprehodijo ob akvarijih po izredno dobro označenih poteh, tako da ni skrbi, da bi izgubljeno begali od ene do druge atrakcije.

Ko pove že samo ime, je rečni safari osredotočen na sladkovodne ribe in druge rečne živali. Najbolj zanimive so piranje, anakonde, električne jegulje, kitajski aligatorji, mekonški sladkovodni skati, na ogled pa so tudi opice. S slednjimi se lahko pobliže srečate, vendar obiskovalce pred vstopom v njihovo ogrado opozorijo, naj osebne predmete in hrano pustijo zunaj.

Obisk rečnega safarija v Singapurju priporočamo vsem ljubiteljem živali, saj je tako lepo urejen, da se z njimi lahko res pobliže srečajo. Po naših izkušnjah nikjer drugje na svetu ne obstaja živalski vrt, ki bi vas tako zelo približal živalim, kot v Singapurju.

Rečni safari je del skupine singapurskih “živalskih” atrakcij: singapurskega živalskega vrta in nočnega safarija.

Lokacija: 80 Mandai Lake Road, Singapore 729826

Najpreprostejši način prevoza do rečnega safarija je s singapursko mestno železnico (rdeča linija, North-South) in avtobusi z naslednjih postaj:

  • Choa Chu Kang (NS4): avtobus št. 927
  • Ang Mo Kio (NS16): avtobus št. 138
  • Marsiling (NS8): avtobus številka 926 (samo ob nedeljah in praznikih)
  • Woodlands (NS9): avtobus številka 926 (samo ob nedeljah in praznikih)

Video: River Safari Singapur