VIDEO: živilska tržnica v SingapurjuBooking.com


Tržnica Tekka

Živilska tržnica Tekka v Singapurju

Singapur velja za sterilni betonski pragozd, v katerem se bleščijo megalomanska nakupovalna središča in vitki poslovni nebotičniki. Nekateri popotniki se mu zato raje izognejo, saj menijo, da na tem dragem otočku v srcu jugovzhodne Azije nimajo kaj početi. A Singapur vendarle ponuja tudi zvrhano mero azijske eksotike, le poiskati jo je treba.

Ena od najprivlačnejših in najlažje dostopnih živilskih tržnic v Singapurju leži poleg postaje podzemne železnice Little India v istoimenski četrti. Tekka je tipična azijska tržnica, na kateri eksotike ne manjka: od sadja in zelenjave do rib in mesa. Nekateri kotički tržnice Tekka v Singapurju, na primer tisti, v kateri prevladujejo mesnice,  so pravzaprav tako prvinski, da niso primerni za ljudi s slabimi želodci. A dobra stran obiska takšne tržnice (ki jo domačini imenujejo “wet market” oziroma “mokra tržnica”) v Singapurju je, da vas le nekaj korakov loči od urejenih in čistih ulic. Obisk Singapurja je zato morda zelo primeren za tiste, ki si želijo doživeti nekaj azijske eksotike, ne da bi se jim bilo treba bati pretiranega kulturnega šoka.

Poleg živilske tržnice Tekka stoji še ena tržnica, na kateri prodajajo že pripravljeno hrano. Tu si lahko privoščite mnoge kitajske, malajske in indijske specialitete. Naj vas kaotičen videz tržnice s hrano ne prevara: na nekaterih stojnicah prodajajo tako dobro hrano, da se pred njimi vedno vijejo dolge vrste lačnih domačinov.

Video: tržnica Tekka v Singapurju

Za več popotniških video posnetkov obiščite naš kanal na YouTube.

 Zemljevid Singapurja


Singapur na večjem zemljevidu