Vizum za Dubaj

Vizum za Dubaj

Vizum za Dubaj

Hoteli Dubaj >>

Državljani Slovenije za vstop v Združene arabske emirate, torej tudi za obisk Dubaja, potrebujemo vizum, za katerega pa na veleposlaništvih Združenih arabskih emiratov ne moremo zaprositi brez sponzorja v Združenih arabskih emiratih. To pomeni, da v Združenih arabskih emiratih oziroma v Dubaju potrebujemo nekoga, ki jamči za nas.

Če v Dubaju nimate prijateljev ali znancev, se zdi pridobitev vizuma za Dubaj (Združene arabske emirate) na prvi pogled zapletena, vendar se da vizum za Dubaj urediti na dokaj enostaven način.

Potovanja v Dubaj preko agencije

Če v Dubaj potujete preko agencije, morajo vizum za Dubaj urediti na agenciji. Za podrobnosti se obrnite na agencijo, s katero potujete v Dubaj.

Samostojna potovanja v Dubaj

Če v Dubaj potujete samostojno, imate na voljo dve možnosti za pridobitev vizuma. Če letite z letalskim prevoznikom Emirates, lahko vizum uredite preko njih, ali pa preko hotela, v katerem boste prenočevali. Z urejanjem vizumov za svoje goste se ukvarjajo samo nekateri (praviloma dražji) hoteli v Dubaju, zato se pri njih izrecno pozanimajte, ali lahko uredijo vizum.

Vizum za Dubaj preko letalskega prevoznika Emirates

Če v Dubaj letite z Emirates, vam lahko pri njih uredijo tudi vizum. Ob rezervaciji letalskih vozovnic za Dubaj preko predstavništva Emirates v Ljubljani jih prosite, naj vam uredijo vizum.

Vozovnice letalskega prevoznika Emirates so lahko občutno cenejše, če jih rezervirate preko njihovega spletnega mesta (predvsem, če ste pripravljeni leteti iz Münchna). Tudi mi smo letalsko vozovnico za Dubaj rezervirali preko spletnega mesta prevoznika Emirates, a so nam na predstavništvu Emirates v Ljubljani kljub temu lahko uredili vizum. Izpolniti je treba obrazec, poslati skeniran potni list in rezervacijsko kodo leta. Nato so nam za vizum poslali račun (90 €), nekaj dni po plačilu pa smo po pošti prejeli izpis, na podlagi katerega je bilo razvidno, da je vizum odobren. S tem izpisom smo pred kontrolo potnih listov na letališču v Dubaju dobili žig, na podlagi katerega nam je bil dovoljen vstop v Dubaj.

Pridobitev vizuma za Dubaj za vse tiste, ki letijo z letalskim prevoznikom Emirates, je torej enostavna in po naših izkušnjah poteka brez zapletov. Zdaj pa je po informacijah letalskega prevoznika Emirates postala še enostavnejša, saj lahko celoten postopek uredite preko spleta.

Letalski prevoznik Emirates zdaj ponuja možnost ureditve vizuma za Dubaj preko njihovega spletnega mesta. Storitev je na voljo le potnikom s potrjeno rezervacijo in izdano elektronsko letalsko vozovnico prevoznika Emirates. Iz vozovnice mora biti razvidna dolžina bivanja v Dubaju. Vsi leti (torej v Dubaj in iz Dubaja) morajo biti rezervirani pri letalskem prevozniku Emirates. Če na primer v Dubaj letite z Emirates, pot pa nadaljujete z drugim letalskim prevoznikom, storitve pridobitve vizuma preko spletnega mesta Emirates ne morete uporabiti. Vlogo za vizum običajno obdelajo v štirih delovnih dneh, vendar priporočajo zgodnejšo predložitev. Preko te storitve lahko pridobite vizum, ki traja od 96 ur do 30 dni.

Vizum za Dubaj preko hotela v Dubaju

Kot rečeno lahko za vizum za Združene arabske emirate zaprosite tudi preko hotela v Dubaju – če se hotel, v katerem boste prenočevali, ukvarja z urejanjem vizumov. Cena vizuma za Dubaj preko hotela je običajno višja kot cena vizuma preko letalskega prevoznika Emirates (500 dirhamov, kar je približno 100 €), poleg tega pa hoteli zahtevajo podatke o kreditni kartici, na kateri blokirajo znesek 6000 dirhamov (približno 1.200 €). Blokirana sredstva na kreditni kartici po informacijah hotelov zahteva vlada in jih sprostijo šele takrat, ko zapustite državo. Urejanje vizuma za Dubaj preko hotela v Dubaju je torej nekoliko bolj zapleteno in predvsem dražje, kot urejanje vizuma preko letalskega prevoznika Emirates.

Ne pozabite

Čeprav smo pred kontrolo potnih listov na letališču v Dubaju opazili, da hotelske rezervacije skupaj z vizumi urejajo tudi tam – torej je vizum teoretično mogoče dobiti tudi na letališču – je po našem mnenju nujno, da si vizum uredite vnaprej. Dokumente o odobrenem vizumu morate namreč pokazati ob prijavi na let v Dubaj in če jih nimate, vam letalski prevoznik skoraj zagotovo zavrne vkrcanje na letalo. Slovenije ni na uradnem seznamu držav, katerih državljani lahko vizum za Dubaj oziroma Združene arabske emirate pridobijo na letališču.

Če letite z Emirates, je torej pridobitev vizuma za Dubaj enostavna, če letite s kakšnim drugim letalskim prevoznikom, pa si vizum obvezno vnaprej uredite preko hotela v Dubaju.