Vizum za Avstralijo

Pred potovanjem v Avstralijo je treba pridobiti elektronski vizum eVisitor

Pred potovanjem v Avstralijo je treba pridobiti elektronski vizum eVisitor

Hoteli Avstralija >>

Vizum za vstop v Avstralijo potrebujejo vsi, razen državljanov Nove Zelandije. Vizum je treba pridobiti pred začetkom potovanja v Avstralijo.

Postopek pridobitve avstralskih vizumov za državljane Evropske unije, vključno s Slovenijo, je enostaven, hiter, brezplačen in v celoti izvedljiv preko interneta.

Državljani Slovenije, ki želijo v Avstralijo potovati kot turisti, v spletnem mestu avstralske službe za priseljevanje in državljanstvo (www.immi.gov.au) enostavno izpolnijo vlogo za tako imenovani vizum eVisitor. Obvestilo o odobritvi vizuma v nekaj dneh (mi smo ga dobili že v enem dnevu) prejmejo na svoj e-poštni naslov.

Glede na to, da celoten postopek poteka preko interneta, vnos vizuma v potni list ni potreben. Vse potrebne informacije so zabeležene v računalniškem sistemu avstralskih mejnih organov. Slednje pred vkrcanjem na let v Avstralijo preverijo tudi letalski prevozniki, da se prepričajo, da vam je dovoljen vstop v Avstralijo. Obvestilo o odobritvi vizuma, ki ga prejmete po e-pošti, si za vsak primer natisnite in ga imejte s seboj, ali pa si zabeležite vsaj številko odobritve vizuma eVisitor.

Vizum eVisitor velja 12 mesecev za neomejeno število obiskov Avstralije, pri čemer noben posamezni obisk ne sme trajati dlje od treh mesecev.

Brezplačna pridobitev vizuma za Avstralijo preko spleta >>