Wardonia Hotel LondonBooking.com

Hotel Wardonia London

Wardonia Hotel London

Wardonia Hotel London je zelo priljubljen hotel na dobri lokaciji v Londonu, le pet minut hoje oddaljen od železniške postaje King’s Cross in St Pancras International, s katere se lahko s hitrim vlakom Eurostar odpeljete direktno do Pariza.

Wardonia Hotel London ni ravno najcenejši hotel v Londonu: preizkusili smo ga v začetku septembra, torej proti koncu glavne poletne turistične sezone, a smo za dvoposteljno sobo kljub temu plačali 85 funtov. Iskreno povedano smo za to ceno pričakovali malo več udobja, a se je ponovno izkazalo, da majhni zasebni hoteli v Londonu običajno ne ponujajo veliko za svoj denar.

Wardonia Hotel London leži na mirni ulici, na kateri je nanizana množica hotelov. Od zunaj hotel Wardonia daje vtis, da je veliko lepši in sodobnejši od ostalih. V hotel smo zato vstopili polni pričakovanj, ki so se razblinila že na majhni recepciji, kjer smo morali v družbi ruske čistilke kar nekaj časa čakati, da se je pojavil precej nejevoljen receptor.

Prespali smo v sobi številka 203, ki je majhna, klavstrofobična, poleti neznosno vroča in obložena s temnim lesom, ki pričara rahlo depresivno vzdušje. Postelja je dovolj velika kvečjemu za enega gosta, nikakor za dva. V hotelu sicer ponujajo brezplačni brezžični dostop do interneta, a v sobi ni niti stola, kaj šele mize, tako da v primeru, da v London potujete poslovno, v hotelu Wardonia lahko pozabite na udobno delo.

Po drugi strani je Wardonia Hotel London zelo čist in tudi nad kopalnico se, čeprav je majhna, ne moremo pritoževati. V njej je sodobna prha, pritisk vode je odličen in tako kot soba je bila tudi kopalnica do potankosti čista. Nenazadnje, v sobi je kuhalnik za vodo in brezplačna zaloga kave in čaja. V zvezi s tem ne vemo, ali smo imeli srečo, a v sobi nas je čakalo kar deset zavitkov instantne kave. Če zaradi vročine in neudobne postelje nismo ravno dobro spali, smo se zjutraj lahko vsaj zbudili s pomočjo zvrhane doze kofeina. Zajtrka sicer v hotelu Wardonia ne strežejo, a to ne predstavlja težave, saj je v predelu Londona, v katerem stoji, velika izbira kavarn, kioskov, restavracij, samopostrežnih trgovin in restavracij s hitro hrano.

Wardonia Hotel London je po našem mnenju primeren za nezahtevne popotnike, ki v London potujejo kot turisti, hotelsko sobo potrebujejo le za spanje in jim največ pomeni čistoča. V hotelu Wardonia tudi s hrupom nismo imeli težav, čeprav je bilo okno naše sobe obrnjeno na glavno ulico. Ne gre pa v hotelu Wardonia pričakovati prav nikakršnega udobja in tudi z osebjem na recepciji nismo bili ravno zadovoljni. Receptorka, pri kateri smo se odjavili iz hotela in imeli majhno težavo s kreditno kartico, se je z nami pogovarjala na način, kot da bi nam hotela dopovedati, da smo navadni tepci. Zadnjih nekaj minut v hotelu Wardonia nam tako ni ostalo ravno v najlepšem spominu.

Če ste nezahtevni in bi radi prihranili nekaj funtov, je Wardonia Hotel London prava izbira za vas. Če si želite nekaj več udobja, se ozrite po drugih hotelih. V bližini hotela Wardonia na primer stoji Premier Inn King’s Cross, s katerim smo bili zelo zadovoljni.

Wardonia Hotel London – brezplačna rezervacija >>

Vsi hoteli v Londonu >>