WestCord Art Hotel AmsterdamBooking.com


Westcord Art Hotel v Amsterdamu

Soba 306, WestCord Art Hotel Amsterdam

Če ste že kdaj iskali hotel v Amsterdamu, verjetno veste, da je v nizozemski prestolnici zelo težko dobiti hotel sprejemljive kakovosti na sprejemljivi lokaciji po sprejemljivi ceni. Za spanje v centru Amsterdama sta načeloma na voljo dve možnosti: poceni hostel ali hotel, pogosto v obupno slabem stanju, ki ne ponuja nikakršnega udobja, ali razkošen hotel s štirimi ali petimi zvezdicami, katerega cena je tako visoka, da se vam ob pogledu nanjo zarosijo oči. V centru Amsterdama prenočišč, ki bi jih lahko uvrstiti med ta dva ekstremna pola, skorajda ni. Verjetno je to odsev strukture obiskovalcev Amsterdama: nizozemsko prestolnico po eni strani radi obiščejo divje zabave željni mladi, ki se zvečer v hotel ali hostel prikotalijo pod tako močnim vplivom raznoraznih substanc, da jim je popolnoma vseeno, v kakšnem stanju je prenočišče, po drugi strani pa je Amsterdam tudi priljubljena destinacija petičnih turistov, ki jim ni težko odšteti nekaj sto evrov za hotelsko sobo na noč.

Kaj torej preostane nam, običajnim turistom, ki iščemo hotel v Amsterdamu in bi si radi kljub vsemu privoščili nekaj udobja za razumno ceno? Povedano na kratko: hoteli izven centra Amsterdama.

Ob misli na to, da bi se morali iz hotela do centra Amsterdama voziti z mestnim potniškim prometom, ste mnogi verjetno namrščili obrvi. A nekateri hoteli v Amsterdamu, na primer WestCord Art Hotel Amsterdam, so zelo blizu centra in povezave mestnega potniškega prometa do njih so dobre. Nam je bil WestCord Ard Hotel Amsterdam zelo všeč. Udoben, poceni in le dobrih deset minut z avtobusom od centralne železniške postaje.

WestCord Art Hotel Amsterdam: lokacija

Rezervacija hotela WestCord Art Amsterdam >>

WestCord Art Hotel Amsterdam stoji na naslovu Spaarndammerdijk 302 in je od centralne železniške postaje v Amsterdamu oddaljen le dobrih deset minut vožnje z mestnim avtobusom številka 48 (smer Station Sloterdijk). Avtobusno postajališče Hempoint je točno pred hotelom. Druga dobra stran lokacije hotela WestCord Art Amsterdam je ta, da isti avtobus številka 48 v nasprotni smeri vozi do železniške postaje Sloterdijk, ki je še bližje letališču Amsterdam kot centralna železniška postaja. Če v Amsterdam potujete z letalom, ste v hotelu WestCord Art lahko v 45 minutah: z letališča Shiphol se z vlakom se odpeljite do železniške postaje Sloterdijk in od tam z avtobusom št. 48 (smer Borneo Eiland) do postajališča Hempoint pred hotelom WestCord Art. Avtobus št. 48 vozi vsakih 10 minut in je opremljen z zasloni, na katerih se prikazujejo imena postajališč, tako da se zagotovo ne boste izgubili.

WestCord Art Hotel Amsterdam: udobje

Rezervacija hotela WestCord Art Amsterdam >>

V hotelu Westcord Art Amsterdam smo prenočili trikrat. V hotel smo prispeli precej pozno zvečer in utrujeni, tako da smo bili veseli, da nas je osebje na recepciji prijavilo hitro in brez zapletov. Posebne prijaznosti nismo bili deležni, a slednje kronično primanjkuje v celem Amsterdamu, tako da nad tem nismo bili niti presenečeni niti razočarani.

Prenočevali smo v sobi številka 306. Soba je velika, udobna, sodobna, lepo opremljena in za zdaj ne kaže nikakršnih znakov staranja. Postelja je velika in udobna. Za vsakega gosta sta na izbiro dve vzglavnika: trši in mehkejši. V sobi sta dva udobna naslanjača, delovna miza, dve nočni omarici in dodatna mizica poleg okna. V sobi je kuhalnik za vodo in zaloga kave in čaja. Kava je bila presenetljivo dobra. Poleg telefona je v sobi tudi televizija z ravnim zaslonom in spodobno izbiro mednarodnih televizijskih programov. V omari je sef, ki pa je za prenosne računalnike žal premajhen. V celotnem hotelu je na voljo brezplačen brezžični dostop do interneta.

Kopalnica je do potankosti čista, dovolj velika in prijetna. V njej je na voljo gel za tuširanje, šampon, milo in sušilnik za lase.

S sobo 306 v hotelu WestCord Art smo bili zelo zadovoljni. Edina pritožba gre na račun razsvetljave v sobi, ki je zelo šibka. Večine gostov to verjetno ne moti, a kdor potuje poslovno in želi v sobi kaj postoriti, si mora po našem mnenju preveč napenjati oči.

Nenazadnje velja opozoriti na avtomatiziran mini bar oziroma hladilnik: slednji je povezan z računalniškim sistemom, tako da se artikel, ki ga vzamete iz mini bara, takoj zabeleži na vašem hotelskem računu. Če si pijače in prigrizkov iz mini bara ne želite privoščiti, se jih torej ne dotikajte. V našem primeru je bilo na zgornji polici v mini baru nekaj prostora, kamor smo lahko shranili svoje reči. Če bi mini bar radi uporabljali kot hladilnik in bi morali zaradi tega iz njega umakniti hotelsko pijačo, se o tem lahko dogovorite na recepciji.

V ceno naše sobe v hotelu Westcord Art Amsterdam ni bil vključen zajtrk. Slednjega ponujajo po ceni 20 EUR na osebo, kar se nam je zdelo pretirano. V neposredni okolici hotela ni nobene trgovine ali restavracije, zato se na zajtrk odpeljite v mesto ali pa si v supermarketu Albert Heijn (najbližji je približno 700 metrov od hotela v smeri centra in ga boste med vožnjo z avtobusom iz centra do hotela zagotovo opazili) kupite kaj za naslednji dan. Kot rečeno si kavo in čaj lahko pripravite v sobi brezplačno.

WestCord Art Hotel Amsterdam: priporočamo!

Hotel WestCord Art priporočamo tako za turistične kakor poslovne obiske Amsterdama. Hotel je od centra mesta oddaljen 10 minut vožnje z avtobusom in je hkrati enostavno dostopen z letališča Schiphol. Sobe v hotelu WestCord Art Amsterdam so velike in udobne, cena hotela je popolnoma sprejemljiva glede na kakovost. Hotel WestCord Art je po našem mnenju idealen kompromis glede na lokacijo, ceno in udobje hotelov v Amsterdamu.

Rezervacija hotela WestCord Art Amsterdam >>

Vsi hoteli v Amsterdamu >>

WestCord Art Hotel Amsterdam: fotografije

Zemljevid Amsterdama

Hotel WestCord Art na zemljevidu Amsterdama


Večji zemljevid Amsterdama