Z Hotel LiverpoolBooking.com

Z Hotel Liverpool

Z Hotel Liverpool

Z Hotel Liverpool leži na zelo priročni lokaciji v centru Liverpoola, v bližini številnih pubov in klubov (vključno s klubom The Tavern, v katerega so zahajali člani legendarne liverpoolske glasbene skupine The Beatles), veleblagovnic, kavarn, restavracij in znamenitosti Liverpoola. Od železniške postaje Lime Street, na katero vozijo direktni vlaki iz Londona. je oddaljen približno deset minut hoje.

Čeprav Z Hotel Liverpool večinoma dobiva pohvale gostov, nas je presenetilo diametralno nasprotje med dobrimi in slabimi komentarji gostov o tem hotelu. Nekateri so nad njim popolnoma navdušeni, drugi ga sovražijo iz dna duše. To nas je spodbudilo, da hotel preizkusimo tudi sami in napišemo objektivno oceno hotela.

Opazili smo, da so vir razočaranja v Z Hotelu Liverpool praviloma sobe brez oken, medtem ko so gostje nad sobami z okni, iz katerih je lep razgled na mesto, naravnost navdušeni. Prav ste prebrali: določeno število od 92 sob v Z Hotelu Liverpool nima oken. Poleg tega so majhne in kopalnica ter stranišče sta od sob ločena zgolj s stekleno pregrado. Rezervirali smo točno takšno sobo, da bi se prepričali, ali so pritožbe upravičene.

Z Hotel Liverpool – brezplačna rezervacija

Recepcija hotela je v kavarni v pritličju. Tam gostom med 17:00 in 20:00 uro postrežejo z brezplačnim sirom in kozarcem vina. V hotel smo prispeli okoli devete ure zvečer, torej smo brezplačni sir in vino zamudili, vendar so nam kljub temu natočili kozarec rdečega in predlagali, da ga vzamemo v sobo.

Prenočevali smo v sobi 812 v 8. nadstropju hotela. Po vstopu vanjo smo bili pozitivno presenečeni. Takoj nam je bilo jasno, da so pritožbe gostov glede sob brez oken v tem hotelu popolnoma neupravičene.

V majhni, vendar okusno opremljeni sobi, nas je pričakalo vse, kar smo potrebovali: majhna mizica, na kateri je kuhalnik za vodo in zaloga brezplačne kave, brezkofeinske kave in čaja, udobna postelja, milo in gel za tuširanje/šampon v bleščeči kopalnici, dišeče brisače, brezplačni brezžični dostop do interneta in LCD televizija s kar 100-centimetrsko diagonalo. Soba je klimatizirana in klimatska naprava odlično deluje. Res je, da v sobi ni garderobne omare, kar zanjo enostavno ni prostora. Vendar so na steni ob televiziji na voljo priročni obešalniki, ki smo jih s pridom uporabili.

V zvezi s sobo številka 812 brez oken v Z Hotelu Liverpool nimamo niti ene pritožbe. Zdi se nam celo, da je bila to ena od najlepših hotelskih sob v hotelih primerljive kategorije, ki smo jih preizkusili v Angliji, in teh je kar nekaj. Dodatno nas je razveselila cena: plačali smo samo 37,50 GBP na noč.

Če torej na TripAdvisorju in nekaterih drugih spletnih straneh berete grozljive  komentarje o Z Hotelu Liverpool, vas lahko potolažimo, da si jih ne zasluži. Predvidevamo, da površni gostje niso vedeli, kakšno sobo so rezervirali, in jih je zato neobstoj okna močno razjezil. A kdor ve, da v nekaterih sobah v Z Hotelu Liverpool ni oken (to dejstvo je jasno navedeno v postopku rezervacije) in se s tem sprijazni, bo Z Hotel Liverpool zagotovo ohranil v lepem spominu.

Z Hotel Liverpool – brezplačna rezervacija

Fotografije Z Hotela Liverpool

Zemljevid Liverpoola

Z Hotel na zemljevidu Liverpoola


Večji zemljevid Liverpoola