Zabava v Kuala Lumpurju

Kuala Lumpur nikoli ne zaspi

Kuala Lumpur nikoli ne zaspi

Hoteli Kuala Lumpur >>

Nočno življenje v Kuala Lumpurju je kljub temu, da je Malezija islamska država, v nekaterih pogledih celo bolj dekadentno kot v marsikateri evropski prestolnici. Kuala Lumpur je vendarle sodobno finančno-poslovno središče, v katerem ne manjka bogate mladine, ki je v eni noči pripravljena zapraviti več denarja, kot ga zaslužijo njihovi vrstniki v nerazvitih delih Malezije v celem letu.

Največja koncentracija nočnega življenja v Kuala Lumpurju je v Zlatem trikotniku. Na ulici Bukit Bintang in v njeni okolici so številni cenejši, tipični azijski bari (nekateri s hostesami) in pubi, večina diskotek in dražjih nočnih lokalov pa je v okolici razkošnih hotelov na ulici P. Ramlee v neposredni bližini nakupovalnega centra KLCC in Petronas Twin Towers. Nekaj popularnih nočnih lokalov je tudi na okoliških ulicah Sultan Ismail, Apmang, Pinang in Perak.

Asian Heritage Row

Med premožnejšimi domačini in v Kuala Lumpurju živečimi tujci je izjemno popularna Asian Heritage Row – ulica obnovljenih kitajskih trgovskih hiš iz kolonialnih časov, preurejenih v številne restavracije, bare in diskoteke. Na Asian Heritage Row sredi noči mrgoli lepih deklet v družbi bogatih mladeničev, ki se v klubih ob najdražjem šampanjcu zabavajo do zgodnjih jutranjih ur. Prava paša za oči so tudi na ulici parkirani luksuzni avtomobili. Ljubiteljem nočnega življenja na najvišjem nivoju se bo obisk Asian Heritage Row zagotovo vtisnil globoko v popotniški spomin.

Splet: www.asianheritagerow.com