Zabava v Singapurju

Razsvetljeni Singapur

Singapur nikoli zares ne zaspi

Hoteli Singapur >>

Po prihodu v Singapur si priskrbite izvod brezplačnega I-S Magazine, ki ga dobite v katerem koli Coffee Bean, Delifrance ali podobnem lokalu. I-S Magazine je priljubljena singapurska revija (izhaja vsakih 14 dni), iz katere boste na zabaven in neposreden način izvedeli, kaj je v Singapurju trenutno “in” in kaj “out” (koncerti, gledališča, filmi, restavracije, moda…).

Brezplačne izvode brošur, v katerih so zbrani podatki o trenutnem dogajanju v mestu, lahko dobite tudi na informacijskih pultih večine izmed večjih nakupovalnih centrov. Če pa ste neučakani in si želite kar takoj ustvariti predstavo o nočnem utripu Singapurja, sledite spodnjim povezavam:

Bari in pubi

Chijmes je kraj, kamor domačini in turisti pogosto pobegnejo pred vrtoglavo hitrostjo singapurskega vsakdanjika. V gotskem stilu zgrajenem kompleksu je bil v kolonialnih časih ženski samostan, danes pa je predelan v množico pubov, kavarn, restavracij in trgovin. Občasno gosti tudi koncerte, edino cerkev še vedno služi svojemu prvotnemu namenu. Chijmes je blizu postaje MRT City Hall.

V Boat Quayu, ki se razteza ob singapurski reki, lahko pod milim nebom ali v starih kitajskih trgovskih hišah uživate v hrani, pijači in seveda pogledu na reko. Harry’s Bar je priljubljen bar, v katerem pogosto prirejajo dobre jazz koncerte. Boat Quay je oddaljen kakšnih pet minut hoda od postaje MRT Raffles Place.

Clarke Quay je precej podoben Boat Quayu.

Mohamed Sultan Road prekipeva od trendovskih in pubov in klubov. Po deveti uri zvečer se vrsti zabave željnih pred Wong Sanom in Nextpage Pubom pogosto razlijeta na cesto, kar je dovolj zgovoren dokaz njune popularnosti.

Hard Rock Cafe Singapore – tega pa zagotovo poznate.

Gledališča

The Esplanade – Theatres on the bay – Esplanade je eden izmed najdrznejših singapurskih arhitekturnih projektov. Zaradi bodičaste kupole so ga domačini neuradno poimenovali po kralju tropskega sadja: durian. V notranjosti skriva številne moderne dvorane z enkratno akustiko in vrhunsko opremo, v katerih nastopajo najuglednejši svetovni umetniki.

Igralnice

Igre na srečo so bile v Singapurju do nedavnega prepovedane, a je singapurska vlada očitno ugotovila, da zaradi te prepovedi izgublja zajetne denarce. Singapurski državljani so se po eni strani na veliko odhajali zabavat v azijske igralniške paradiže, kakršen je Macao, po drugi strani pa so se bogati turisti, ki radi obiskujejo igralnice, zaradi neobstoja igralnic v Singapurju temu mestu izognili.

A zdaj je vse drugače. Ne samo, da so v Singapurju odprli prvo igralnico. V svojem velikopoteznem slogu do odprli eno izmed največjih igralnic na svetu.

Marina Bay Sands Singapore je gigantski zabaviščni kompleks za bogataše, sestavljen iz igralnice, luksuznega nakupovalnega središča, razkošnega hotela in številnih barov, restavracij in klubov. Igralnica Marina Bay Sands se razprostira na 15 000 kvadratnih metrih v štirih nadstropjih. V njej je več kot 600 igralnih miz, več kot 1 500 igralnih avtomatov in številne restavracije. Posebnost igralnice je 7,1 tone težak lestenec iz 132 000 kristalov Swarovski, ki visi 40 metrov pod stropom igralnice.

Lovci na srečo najraje prebivajo v razkošnem hotelu Marina Bay Sands. V treh stolpih hotela Marina Bay Sands je kar 2560 luksuzno opremljenih sob. Iz nekaterih se odpira čudovit panoramski pogled na Singapur. Gostje hotela Marina Bay Sands imajo dostop do bazena v Sands SkyParku na strehi hotela, 200 metrov nad ulicami Singapurja. Posebnost bazena je, da voda sega vse do roba ploščadi, tako da se zdi, kot da se izgublja v neskončnost. Rezervacija hotela Marina Bay Sands >>

Sands SkyPark lahko obiščete tudi, če niste gostje hotela Marina Bay Sands, a morate v tem primeru kupiti vstopnico, ki stane 20 SGD. Z vstopnico imate dostop do omejenega dela razgledne ploščadi. Znameniti bazen si lahko ogledate, kopanje v njem pa je dovoljeno le gostom hotela Marina Bay Sands. V primeru lepega vremena in dobre vidljivosti je Sands SkyPark vredno obiskati, saj se z razgledne ploščadi odpira eden izmed najlepših panoramskih pogledov na Singapur.

Lokacija: 10 Bayfront Avenue, 10 minut hoda od postaje MRT Promenade. Splet: www.marinabaysands.com

Klasična glasba

Singapurski simfonični orkester

E-vstopnice

SISTIC – spletni rezervacijski sistem, preko katerega lahko kupite vstopnice za večino festivalov, koncertov in ostalih prireditev.

Klubi in diskoteke

St James Power Station – največji kompleks klubov v Singapurju v preurejeni zgradbi prve singapurske termoelektrarne, zgrajene leta 1927.

dbl O – eleganten, moderen plesni klub, v katerem so dobrodošle dame od 20. leta in gospodiči od 22. leta naprej.

Zouk Club Singapore – eden izmed najbolj popularnih singapurskih nočnih klubov.

Kinematografi

Cathay Cineplex – tehnično izpopolnjen multipleks v neposredni bližini Orchard Road, v katerem prikazujejo najnovejše filmske uspešnice.

Golden Village Cinemas – veriga multipleksov z dvoranami, posejanimi po vsem otoku.

Shaw Organisation – organizacija, ki podpira lokalno filmsko produkcijo in upravlja multipleks Shaw House na Orchard Road.