Znamenitosti Amsterdama: Van Goghov muzejBooking.com


Van Goghov muzej v Amsterdamu

Van Goghov muzej, Amsterdam

Van Goghov muzej v Amsterdamu je zelo priljubljena znamenitost Amsterdama, saj je v njem največja zbirka slik Vincenta van Gogha na svetu. Umetniška dela tega genialnega slikarja so v muzeju razvrščena tako, da lahko obiskovalci med ogledom spremljajo razvoj umetniškega stila Van Gogha in ga primerjajo s stilom ostalih umetnikov iz 19. stoletja. V muzeju stalno pripravljajo tudi tematske razstave o umetnosti 19. stoletja.

Van Goghov muzej je, tako kot Rijksmuseum, zelo oblegana znamenitost Amsterdama, pred katero se v dolgi vrsti za vstopnice vedno gnete nepregledna množica neučakanih turistov. Vstopnice za Van Goghov muzej lahko kupite tudi v kiosku pred muzejem Rijksmuseum (blizu znamenitega napisa I amsterdam), kjer je vrsta običajno krajša. Bodite pozorni na to, da vstopnice veljajo za vstop v muzej ob določeni uri.

Vrstam za nakup vstopnic za Van Goghov muzej se lahko izognete z vnaprejšnjim nakupom vstopnic prek uradnega spletnega mesta Van Goghovega muzeja na naslednji povezavi: Van Goghov muzej. Vstopnice, ki jih natisnete doma, je treba rezervirati za določen dan in določeno uro. Vstop v muzej pred uro, navedeno na vstopnici, ni mogoč. Ob našem obisku Amsterdama smo  v mrzlem dežju in orkanskem vetru premočeni, premraženi in s polomljenimi dežniki čakali na vstop v muzej in osebje prosili, da bi nas v muzej spustili malo pred načrtovano uro, a so nam pojasnili, da tega ne morejo storiti, ker računalniški sistem ne dovoli skeniranja črtne kode pred uro, navedeno na vstopnici. Prihod v muzej pred navedeno uro torej ni smiseln, vendar hkrati priporočamo, da v izogib neprijetnostim ne zamudite več kot 30 minut. Trajanje obiska Van Goghovega muzeja sicer časovno ni omejeno.

Lokacija: vhod v muzej je na naslovu Paulus Potterstraat 7. Odprto: običajno 9:00-18:00, v zimskih mesecih ga zaprejo ob 17:00, na praznike (1. maj, 1. januar itd.) ga odprejo ob 10:00 ali 11:00. Javni prevoz: tramvaj 2-3-5-12 (Van Baerlestraat), tramvaj 16-24 (Museumplein).

Zemljevid Amsterdama

Van Goghov muzej na zemljevidu Amsterdama


Van Goghov muzej na večjem zemljevidu Amsterdama