Znamenitosti Barcelone: Park Güell

Park Güell v Barceloni

Pravljična hiša v parku Güell v Barceloni

Hoteli Barcelona >>

Ko se naveličate gneče v centru Barcelone, se odpravite v Park Güell. Park je delo – seveda! – Gaudija, ki je poskušal ustvariti neke vrste britansko zeleno mestece. Osrednja znamenitost parka je preddverje s teraso na stebrih, od koder se odpira panoramski pogled na Barcelono. Na terasi je tudi nekaj zanimivih mozaikov, blizu nje pa dve simpatični hiši, ki smo ju zaradi dekoracije poimenovali kar “hiši iz sladkorja”. Na terasi je vedno veliko turistov, a ker se park razteza po površini 20 hektarov, lahko pred množicami vedno pobegnete.

V turističnih vodnikih boste verjetno zasledili informacijo, da se do parka lahko odpeljete z metrojem, in sicer do postaje Lesseps ali Vallcarca. Mi smo po naključju odkrili, da je bolje izstopiti na postaji Vallcarca. Bližje parka je, pa še hoditi vam ne bo treba navkreber, saj so kar sredi ulice postavili niz tekočih stopnic, ki vas pripeljejo praktično do vhoda v park. Izstopite torej na postaji Vallcarca in sledite smerokazom.

Ko pridete v Park Güell, se lahko najprej povzpnete na razgledno točko, iz katere se odpira čudovit pogled na La Ramblo in Sagrado Familio, potem pa se spustite v popularnejši del parka okoli znamenite terase (blizu katere je tudi Gaudijev muzej). Od tam se lahko peš (navzdol) odpravite do postaje metroja Lesseps.

Lokacija: Olot, s/n. Metro: Lesseps in Vallcarca.