Znamenitosti Barcelone: Staro pristanišče

Staro pristanišče (Port Vell) v Barceloni

Jadrnice v Starem pristanišču (Port Vell) v Barceloni

Hoteli Barcelona >>

Staro pristanišče (Port Vell) za Kolumbovim spomenikom je eden izmed najprijetnejših predelov centra Barcelone. Obiskali smo ga na toplo aprilsko nedeljo, ki je poleg turistov na plano privabila tudi številne domačine. Posebej so nam bile všeč elegantne jadrnice, zasidrane v marini, in rahlo nagnjeni leseni pomoli, ki dajejo vtis, kot da bi jih izoblikovala narava.

Leseni most za pešce vodi k Maremagnumu, nakupovalnemu in zabaviščnemu centru, v katerem je tudi nekaj turističnih znamenitosti. Slednjih nismo obiskali, ker smo raje uživali na toplem soncu, glede na vaše osebne interese (in vremenske razmere) pa lahko razmislite o obisku naslednjega:

Akvarij

Aquarium de Barcelona je eden izmed največjih akvarijev na svetu. Tam se lahko med drugim sprehodite skozi 80-metrski stekleni tunel pod oceanarijem, v katerem boste imeli občutek, kot da bi se potapljali med morskimi psi in več kot 8000 ribami.

Lokacija: Moll d’Espanya del Port Vell, s/n – 08039 Barcelona. Uradna spletna stran: www.aquariumbcn.com

Kino IMAX

V barcelonskem kinu IMAX imajo tri projekcijske sisteme: Imax, Omnimax in 3D. Platno je visoko vrtoglavih 27 metrov! Obisk barcelonskega kina IMAX je prava poslatica za ljubitelje sodobnih kinematografov.

Lokacija: Moll d’Espanya, s/n – 08039 Barcelona. Uradna spletna stran: www.imaxportvell.com