Znamenitosti Hong Konga: oddaljeni otoki

Booking.com

Idilična ribiška vas Tai O v Hong Kongu

Idilična ribiška vas Tai O v Hong Kongu

Hoteli Hong Kong >>

Veliki buda / samostan Po Lin

Na vrhu planote Ngong Ping, s katere se ob lepem vremenu odpira čudovit pogled na okoliške hribe, stoji največji kip sedečega bude na prostem na svetu. Kip velikega bude je mogoče obiskati od 10. do 18. ure (zadnji vstop ob 17:30). Fotografi kip obiščite popoldan, ker je dopoldan sonce točno za kipom. Blizu kipa stoji samostan Po Lin, ki je odprt vsak dan od 9. do 18. ure. Samostan, okoli katerega so prijetna dvorišča in vrtovi, je priljubljena izletniška točka med domačini.

Transport: trajekt s centralnega pomola (Central Pier) št. 6 na otoku Hong Kong (postaja MTR Hong Kong, izhod E1, nato peš skozi IFC Mall) do naselja Mui Wo na otoku Lantau, nato avtobus št. 2; ali postaja MTR Tung Chung, izhod B, nato avtobus št. 23 s postaje Tung Chung Town Centre. Trajekt in vozovnice za avtobuse na otoku Lantau lahko plačate s kartico Octopus.

Ribiška vas Tai O

Ribiška vas Tai O na otoku Lantau je tako zelo mirna, zaostala in drugačna od sodobnega mestnega središča, da je skorajda težko verjeti, da spada pod Hong Kong. Za vas Tai O so značilna enostavna, na kolih zgrajena bivališča. V vasi Tai O prebivajo pripadniki ljudstva Tanka, nasledniki prvih prebivalcev Hong Konga.

Idilična vas Tai O ponuja nešteto možnosti za fotografiranje. Glavna tržnica je nekoliko skomercializirana, a če se podate v stranske ulice, boste začutili pravi vzdušje vasi Tai O, ki se v več sto letih ni kaj dosti spremenilo. Na soncu se sušijo ribe (od tod značilen vonj v vasi), ob ulicah so posejane enostavne lokalne restavracije in stojnice s hrano, domačini lenobno posedajo po dvoriščih, ribiči krpajo raztrgane mreže … Nenazadnje je vzdušje v vasi Tai O veliko bolj kitajsko kot v sodobnemu Hong Kongu, ki vedno bolj spominja na zahodne metropole.

Transport: trajekt s centralnega pomola (Central Pier) št. 6 na otoku Hong Kong (postaja MTR Hong Kong, izhod E1, nato peš skozi IFC Mall) do naselja Mui Wo na otoku Lantau, nato avtobus št. 1; ali postaja MTR Tung Chung, izhod B, nato avtobus št. 11 s postaje Tung Chung Town Centre. Trajekt in vozovnice za avtobuse na otoku Lantau lahko plačate s kartico Octopus.

Avtobusi vozijo tudi na relaciji Veliki buda – Tai O, tako da si lahko obe znamenitosti ogledate v istem dnevu.