Znamenitosti Hong Konga: simfonija luči

Light show "simfonija luči" v Hong Kongu

Light show “simfonija luči” v Hong Kongu

Hoteli Hong Kong >>

Simfonija luči je ena izmed najbolj znanih turističnih znamenitosti Hong Konga, vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov kot največji stalni šov svetlobe in zvoka na svetu.

Nočni pogled na sodobne nebotičnike otoka Hong Kong je eden izmed najlepših panoramskih pogledov na svetu, posebej privlačen pa je vsak dan ob 8. uri zvečer, ko nebotičniki zažarijo v čudovitem soju neonskih in laserskih luči.

V simfonijo luči je vključenih več kot 40 stavb na obeh straneh Viktorijinega pristanišča v Hong Kongu. Najboljši lokaciji za ogled simfonije luči sta obala Kowloona v četrti Tsim Sha Tsui med Avenijo zvezd in Kulturnim centrom oziroma pristaniščem trajektov Star Ferry in promenada na trgu Golden Bauhinia na otoku Hong Kong v četrti Wan Chai. Simfonijo luči si lahko ogledate tudi iz kakšne od turističnih ladij, ki v času šova svetlobe in zvoka plujejo po Viktorijinem pristanišču.

Simfonija luči je pospremljena z glasbo in komentarjem, ki jo lahko poslušate na frekvenci 103,4 FM (v angleščini) ali v živo na prej omenjenih lokacijah (v angleščini v ponedeljek, sredo in petek, ob ostalih dnevih v kitajščini).