Znamenitosti Hongkonga: Star FerryBooking.com


Star Ferry Hongkong

Trajekt Star Ferry v Hongkongu

Očarljivi trajekti Star Ferry zanesljivo prevažajo potnike z otoka Hongkong v Kowloon in nazaj že od leta 1888. Čeprav sta bregova Viktorijinega zaliva zdaj povezana tudi s supermoderno infrastrukturo železniških in cestnih predorov, trajekti Star Ferry vsako leto še vedno prepeljejo več deset milijonov potnikov. Vožnja je posebej zanimiva za turiste, saj se s trajektov odpira prečudovit pogled na otok Hongkong in Kowloon, hkrati pa so trajekti Star Ferry še vedno tudi zelo zanesljiva oblika prevoza za domačine. Trajekti spadajo pod javni prevoz v Hongkongu, tako da vožnjo preprosto plačate s kartico Octopus in vam ni treba odšteti lepih denarcev za vožnjo po Viktorijinem zalivu s turistično ladjo.

National Geographic označuje vožnjo s trajektom Star Ferry kot eno izmed najlepših 50 doživetij, zato je ob obisku Hongkonga ne zamudite!

Lokacija

  • Pomol Star Ferry Tsim Sha Tsui (Kowloon): postaja podzemne železnice MTR Tsim Sha Tsui, izhod L6. Nato se po Salisbury Road peš odpravite do urnega stolpa (Clock Tower) ali
  • Pomol Star Ferry Central (otok Hongkong): postaja podzemne železnice MTR Hong Kong, izhod A2, ali postaja podzemne železnice MTR Central, izhod A. Nato se peš odpravite do pomola po ulici Man Yiu ali
  • Pomol Star Ferry Wan Chai: postaja podzemne železnice MTR Wan Chai, izhod A1. Čez most za pešce se odpravite do kongresnega centra Hongkong Convention and Exhibition Centre in se nato spustite na Convention Avenue pri Harbour Road.

Video: vožnja s trajektom Star Ferry