Znamenitosti Kuala Lumpurja: kitajska četrt

Kaotična kitajska četrt v Kuala Lumpurju

Kaotična kitajska četrt v Kuala Lumpurju

Hoteli Kuala Lumpur >>

Kitajska četrt je najzanimivejša etnična četrt v Kuala Lumpurju. V njej vlada nepopisen, a na nek način organiziran kaos, značilen za kitajske četrti po vsem svetu. Glavna arterija kitajske četrti je ulica Petaling, ki je zaprta za promet in preurejena v nabito polno večerno tržnico, na kateri prodajajo poceni obleko, denarnice, čevlje, parfume, elektroniko, ure, CD-je in DVD-je … Verjetno ni treba posebej omenjati, da so vsi izdelki zvenečih blagovnih znamk na tej tržnici ponarejeni, a mnogo izmed njih je izdelanih tako kakovostno, da jih je težko ločiti od originalov. Če se odločite za nakup, se trdo pogajajte za ceno in dobro preverite, ali zadeve delujejo (slišali smo zgodbe popotnikov, ki so bili tako navdušeni nad dobrimi ponaredki ur Rolex, da so šele po vrnitvi v hotelsko sobo opazili, da ure pravzaprav ne delujejo, a takrat je bilo seveda že prepozno.).

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je Kitajska četrt polna trgovin s ponarejenim blagom, se med njimi skrivajo tudi stare kitajske trgovine, v katerih prodajajo na primer tradicionalna kitajska zelišča, in seveda številne lokalne restavracije. Kitajske restavracije v tem delu mesta ponavadi niso lepe na pogled, a hrana v njih je lahko izjemno okusna. Preizkusite kakšno, v kateri zagledate veliko domačinov.

Na obrobju kitajske četrti, na ulici Tun HS Lee (Jalan Tun HS Lee), si lahko ogledate zanimiv kitajski tempelj intempelj Sri Mahamariamman, najstarejši ter najrazkošnejši indijski tempelj v Kuala Lumpurju. Spoznali ga boste po bogato okrašenem vhodu, nad katerim se dviga stolp s podobami raznih figur iz indijske mitologije. Pred vstopom v indijski tempelj obvezno sezujte čevlje.

Centralna tržnica

Na obrobju Kitajske četrti in blizu Trga neodvisnosti stoji centralna tržnica. Nekoč je bila to živilska tržnica, danes pa je v klimatizirani stavbi največja izbira trgovin z izdelki malezijske domače obrti v Kuala Lumpurju. Centralna tržnica je tako idealen kraj za pobeg pred tropsko vročino ali nenadnim nalivom. Ponudba spominkov iz Malezije in ostalih držav Jugovzhodne Azije na centralni tržnici je ogromna, a cene so precej visoke, tako da vam bodo pri nakupovanju zelo prav prišle pogajalske sposobnosti.

Na centralni tržnici je tudi več restavracij in kavarn, v katerih si lahko naberete moči za nadaljnje raziskovanje Kuala Lumpurja.

Splet: www.centralmarket.com.my