Znamenitosti Kuala Lumpurja: Masjid Jamek

Pogled na kupole najstarejše mošeje v Kuala Lumpurju Masjid Jamek s postaje mestne železnice Masjid Jamek.

Pogled na kupole najstarejše mošeje v Kuala Lumpurju Masjid Jamek s postaje mestne železnice Masjid Jamek.

Hoteli Kuala Lumpur >>

Masjid Jamek ali Petkova mošeja je najstarejša in najlepša mošeja v Kuala Lumpurju. Stoji na sotočju rek Kelang in Gombak; na kraju, kjer so se izkrcali ustanovitelji Kuala Lumpurja. Skrita v prijetni senci palmovih dreves predstavlja enega izmed največjih dosežkov malajske arhitekture. Njene kupole in minareti so zgrajeni v značilni kombinaciji belih in rdečih opek.

Masjid Jamek je izven časa molitev odprta za obiskovalce, vendar morajo biti slednji primerno oblečeni. Kratke hlače in majice brez rokavov niso sprejemljive. Kdor je neprimerno oblečen, si lahko pri vhodu v Masjid Jamek brezplačno izposodi haljo, ženske pa si lahko izposodijo tudi rute, s katerimi si med obiskom mošeje pokrijejo glave. Če se ob mislih na to, kdo vse je pred vami že nosil neoprane halje in rute, ne počutite prijetno, si pred obiskom Petkove mošeje oblecite dolge hlače in dolge rokave, dame pa s seboj prinesite še svoje rute.

Eden izmed najlepših pogledov na Masjid Jamek se sicer odpira z ulice Benteng (Jalan Benteng) na nasprotni strani reke in pa s postaje mestne železnice Masjid Jamek.