Znamenitosti Kuala Lumpurja: železniška postaja

Stara železniška postaja v Kuala Lumpurju

Stara železniška postaja v Kuala Lumpurju

Hoteli Kuala Lumpur >>

Stara železniška postaja v Kuala Lumpurju je eden izmed biserov britanske kolonialne arhitekture. Zgradili so jo leta 1911. Stavba železniške postaje je pravljična kombinacija mavrskih obokov in okrasja, stolpičev in balkonov. Na prvi pogled se zdi kot kulisa kakšnega zgodovinskega filma in ravno zaradi tega je med filmskimi ekipami zelo priljubljena.

Navdušenci nad kolinialno zgodovino so nekoč na železniški postaji lahko tudi prenočevali, vendar ne na trdem peronu, pač pa v udobni postelji. Del železniške postaje je bil namreč preurejen v Heritage Station Hotel, ki smo ga preizkusili tudi mi. Heritage Station ni bil ravno najudobnejši hotel v Kuala Lumpurju in tudi njegova lokacija ni ravno idealna, tako da so v njem prenčevali večinoma tisti, ki jih je bolj od udobja privlačila možnost prespati v eni izmed najpomembnejših zgodovinskih stavb v Kuala Lumpurju. Očitno to ni bilo dovolj za preživetje hotela, saj so ga pred časom zaprli in ni znano, ali ga bodo obnovili in ponovno odprli.

Nasproti stare železniške postaje je stavba Malezijskih železnic, ki je ravno tako čudovita in zelo fotogenična. Nedaleč stran je Nacionalna mošeja.