Znamenitosti Kuala Lumurja: jezerski vrtovi

Park ptic, Kuala Lumpur

Park ptic, Kuala Lumpur

Hoteli Kuala Lumpur >>

Med sprehajanjem po betonski džungli Zlatega trikotnika ali po kaotični kitajski četrti si je težko predstavljati, da zelo blizu centra Kuala Lumpurja obstaja tudi zelena oaza. Jezerski vrtovi s površino 92 hektarjev so tako blizu železniške postaje in nacionalne mošeje, da se do njih pravzaprav lahko odpravite peš, čeprav se boste pri hoji navkreber v tropski vročini pošteno spotili. Komur to ne diši, lahko vzame taksi.

Jezerske vrtove so začeli urejati že daljnega leta 1888. Na tem območju so svoje kolonialne vile gradili pripadniki britanske elite, ki niso hoteli živeti v hrupnem trgovskem centru Kuala Lumpurja.

Danes Jezerski vrtovi niso privlačni le kot eden izmed redkih delov Kuala Lumpurja, v katerih vlada mir, pač pa tudi zaradi številnih naravni zanimivosti, iz katerih izstopajo park ptic, park metuljev in vrt orhidej.

V parku ptic imajo več kot 3000 ptic. Večina ni zaprta v kletkah, pač pa se po parku prosto gibljejo, tako da si ljubitelji ptic v parku lahko obetajo enkratno doživetje. Park ptic je priljubljena izletna točka domačinov, tako da je ob vikendih v njem precejšnja gneča. Med tednom, posebej v dopoldanskih urah, pa v parku lahko uživate skoraj sami.

Splet: www.klbirdpark.com