Znamenitosti Pariza: Le Grande Arche

Le Grande Arche v Parizu

Le Grande Arche v futuristični četrti La Défense v Parizu.

Hoteli Pariz >>

Osupljiv arhitekturni dosežek Le Grande Arche (veliki lok) je osrednja zgradba najmodernejše pariške četrti La Défense, v kateri so svoje vizionarske sanje udejanjili vrhunski arhitekti.

Le Grande Arche so zgradili leta 1989 in z njim obeležili 200-letnico francoske revolucije. Le Grande Arche je gigantska, v marmor in steklo odeta železobetonska zgradba, ki tehta več kot 300.000 ton! Streha Le Grande Arche je na višini 110 metrov. Ljubitelji adrenalina se lahko nanjo povzpnete s steklenimi panoramskimi dvigali.

Tudi ostale zgradbe v četrti La Défense s svojimi drznimi arhitekturnimi potezami simbolizirajo moderni Pariz in zaključujejo tako imenovano zgodovinsko os Pariza, ki se začne pri muzeju Louvre, poteka po Elizejskih poljanah do Slavoloka zmage (slednji predstavlja vez med starim in novim Parizom) in se nadaljuje do Le Grande Arche.

Nepozaben je obisk Le Grande Arche ob sončnem zahodu. Stekla slavoloka in ostalih zgradb so takrat polna raznobarvnih odsevov zahajajočega sonca in okoliških stolpnic. Odlična priložnost za ustvarjanje nepozabnih fotografij, ki mejijo na znanstveno fantastiko!

Lokacija: 1, Parvis de la Défense Paris Nord. Metro: La Grande Arche de la Défense. Splet: www.grandearche.com