Znamenitosti Sydneya: Manly

Manly blizu Sydneya

V Manlyju blizu Sydneya uživajo predvsem neustrašni jahalci valov

Hoteli Sydney >>

Manly je mirno naselje na severu Sydneyskega zaliva, ujeto med plaže ob Sydneyskem zalivu in plaže ob odprtem morju. Sproščeno življenje v Manlyju se večinoma vrti okoli turizma. Ob glavni ulici, ki teče od pristanišča trajektov iz centra Sydneya do zunanjih plaž ob odprtem morju, je nanizanih na desetine trgovin z opremo za na plažo in restavracij, v katerih ponujajo enostavne prigrizke, hamburgerje in tudi morsko hrano. Restavracije v Manlyju ne slovijo ravno po vrhunski hrani, a ribe z ocvrtim krompirčkom (fish and chips), ki smo jih naročili v eni izmed njih, so bile sveže, okusne in poceni, porcija pa zelo velika.

Plaže v Manlyju so lepše in manj oblegane od najslavnejše sydneyske plaže Bondi. Za zunanje plaže (predvsem glavno plažo Manley na severu naselja) so značilni visoki valovi, ki za kopanje niso ravno prijetni, a zato na njih toliko bolj uživajo surferji. Kdor ima raje mirnejše morje, naj se ob plaži Manly sprehodi proti vzhodu, mimo plaže Fairy Bower do plaže Shelly. Slednja leži v zalivu, zaščitenem pred visokimi valovi. Morje na plaži Shelly je zato mirno.

Na rtu za plažo Shelly leži Shelly Beach Park, majhen naravni rezervat z gostim rastjem, kjer obiskovalci zlahka pozabijo, da so še vedno v Sydneyu. Z vrha rta se odpira lep panoramski pogled na plažo Manly in neustrašne jahalce valov.