Znamenitosti Sydneya: plaži Bondi in Bronte

Plaža Bondi blizu Sydneya

Plaža Bondi blizu Sydneya

Hoteli Sydney >>

Plaža Bondi je, predvsem po zaslugi izjemno priljubljenega avstralskega resničnostnega šova Bondi Rescue, najbolj znana plaža v Sydneyu. Resnici na ljubo se plaža Bondi po naravnih lepotah (z izjemo brhkih mladenk in mišičastih mladeničev) zdaleč ne more primerjati s tropskimi plažami v Maleziji, na Tajskem ali Filipinih.

Plaža Bondi je ujeta med visoke valove, ki se jih veliko bolj kot plavalci veselijo deskarji, in brezoblično betonsko naselje. V ulicah za plažo so nanizani številni lokali, v katerih se zbirajo lokalni pozerji.

Na plažo Bondi se lahko pripeljete z avtobusi iz centra Sydneya ali z železniške postaje Bondi Junction.

Na južni strani plaže Bondi se začne petkilometrska pešpot Bondi to Coogee Clifftop Trail. Slikovita pešpot se vije po vrhovih pečin mimo plaž Tamarama, Bronte in Clovelly do Coogeja in jo je vredno prehoditi. Med potjo lahko občudujete spretnosti deskarjev na valovih in se na kakšni od plaž namočite v morju.

Mi smo se podali do plaže Bronte, ki je veliko mirnejša od plaže Bondi in velja za družinam prijazno plažo. Na zelenici za njo so postavljeni številni žari, na katerih si avstralske družine ob koncih tedna pečejo meso in ob steklenicah vina in piva poležavajo na travi, medtem ko otroci divjajo naokrog. Med tednom je plaža Bronte mirnejša.

S plaže Bronte se lahko z avtobusom odpeljete nazaj v center Sydneya.