Znamenitosti Sydneya: ribja tržnica

Ribja tržnica v Sydneyu

Ribja tržnica v Sydneyu

Hoteli Sydney >>

Sydneyska ribja tržnica leži nekoliko izven središča Sydneya, a se jo splača obiskati. Ljubitelji morske hrane si jo bodo morda zapomnili celo bolje od znamenite opere ali pristaniškega mostu.

Sydneyska ribja tržnica je manjša, kot smo si jo predstavljali, a stojnice na njej se šibijo od vsakodnevno svežih rib, rakov in školjk, ki so prava paša za oči. Še bolj privlačno pa je dejstvo, da je na sydneyski ribji tržnici tudi kopica stojnic, kjer morsko hrano pripravljajo. Cene so smešno nizke v primerjavi s cenami v sydneyskih restavracijah, še posebej glede na dejstvo, da ribe, raki in školjke na sydneyski ribji tržnici romajo iz morja tako rekoč direktno v ponev. Bolj svežih in cenejših rib kot na sydneyski ribji tržnici v mestu ne boste našli, in tudi vzdušje na njej je enkratno. Hiter pogled na mize gostov razkrije, da domačini sem prihajajo na prave pojedine morske hrane.

Kogar zanima trgovanje z ribami, se lahko na sydneyski ribji tržnici vsak ponedeljek, četrtek in petek ob 6:50 zjutraj (podrobnosti in spremembe urnika preverite v spletnem mestu sydneyske ribje tržnice) udeleži vodenega ogleda avkcij rib. Med ogledom vas odpeljejo v dele tržnice, ki so za obiskovalce zaprte. Ne pozabite si obuti zaprtih, po možnosti gumijastih čevljev, in bodite pripravljeni na hojo po mokrih tleh.

Lokacija: križišče Pyrmont Bridge Rd in Bank St, Pyrmont. Odprto: 7:00-16:00. Splet: www.sydneyfishmarket.com.au